Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken  

Nieuwsbrief juli 2019

“Het zomerreces is begonnen!”

Beste ChristenUnie – vrienden,

Vandaag: vrijdag 5 juli 2019, is het zomerreces voor de gemeenteraad van Neder-Betuwe begonnen. Op de dag dat het zomerreces is ingegaan, geven wij u graag nog een inkijkje in het reilen en zeilen van de ChristenUnie fractie in de achterliggende maanden.

Woensdag 3 juli en donderdag 4 juli zijn de laatste vergaderingen geweest. Traditiegetrouw wordt in de laatste vergadering voor het zomerreces altijd de financiële verslaglegging over het jaar daarvoor behandeld en tevens de bestuursrapportage van het eerste kwartaal 2019. Daarnaast wordt voor de zomervakantie altijd de Kadernota behandeld.

3 grote onderwerpen met meer dan 225 pagina’s aan leeswerk. Onze fractie is hier de afgelopen maand zeer intensief mee bezig geweest. We hebben de stukken bestudeerd, schriftelijke vragen daarover gesteld en in de voorbereidende vergaderingen het college daarover bevraagd.

In de kadernota staat vastgelegd wat het college volgend jaar allemaal aan nieuwe initiatieven gaat oppakken. De politiek wordt daarover om een mening gevraagd. Het is een ambitieus pakket aan maatregelen geworden. Bovendien lopen er een groot aantal projecten voor woningbouw en diverse verbeteringen in de verschillende dorpen. Gelukkig dat onze gemeente financieel in staat is dit allemaal te gaan realiseren. De ChristenUnie heeft daarom ook ingestemd met deze kadernota. We hebben het college en het ambtelijk apparaat Gods wijsheid en zegen toegewenst in de uitvoering daarvan.

De fractie gaat nu anderhalve maand met reces. Tijd om uit te rusten van alle drukke werkzaamheden. Hopelijk kan ook u allemaal de komende weken genieten van een moment van rust, maar ook om nieuwe energie op te doen voor het 2e halfjaar van 2019. 

Onze diepste drijfveer blijft om geloof een stem te geven en onze naaste lief te hebben. Dank voor jullie meeleven, meedenken en meebidden!

Hartelijk groet, 

Kees van Hattum
Fractievoorzitter ChristenUnie Neder-Betuwe

 

De jeugd heeft de toekomst!

Kinderen of jongeren, die een bijzondere daad of prestatie hebben geleverd, verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Immers, het is mooi om positief gedrag te waarderen en kinderen en jongeren hierin aan te moedigen.

Tijdens de raadsvergadering van juni dienden wij hiervoor een motie in. Wij zijn blij dat de motie uiteindelijk unaniem werd aangenomen en er een serieuze vorm van waardering voor kinderen en jongeren meegenomen gaat worden in het nieuwe decoratiesysteem van de gemeente.

Lees artikel in RD

Een vitaal Neder-Betuwe!

De ChristenUnie Neder-Betuwe pleit al jaren voor een vitaal Neder-Betuwe. Voor de verkiezingen van 2018 was dit zelfs één van onze speerpunten. Wij zijn dan ook blij met de uitkomsten van de raadsvergadering van 3 juli.

Die avond zijn o.a. de sport- en beweegvisie en het uitvoeringskader voor Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) vastgesteld. Documenten vol met ambities om Neder-Betuwe sportiever en vitaler te krijgen.

Benieuwd naar onze bijdrage? Klik dan op de link hieronder!

Bijdrage ChristenUnie

Terugkoppeling vergadering over Kadernota 2020

Gisteravond is de kadernota vastgesteld met daarin de plannen voor het jaar 2020. Het is een ambitieus pakket aan maatregelen geworden. Mooi dat onze gemeente financieel in staat is dit ook allemaal te gaan realiseren. De ChristenUnie heeft dan ook ingestemd met deze kadernota.

Wel hebben wij hiervoor de twee onderstaande wijzigingen voorgesteld,. Deze voorstellen werden gelukkig unaniem aangenomen!

Openingstijden van het gemeentehuis

In de kadernota stond het plan opgenomen om het gemeentehuis vrijdagmiddag te openen, waar deze nu nog dicht is op dat moment. Wij twijfelen echter of inwoners wel het meest gebaat zijn bij een vrijdagmiddagopenstelling. Vooral werkende inwoners schieten hier in onze ogen weinig mee op. Daarom zijn wij blij dat het college nu gaat onderzoeken of er betere opties zijn om de dienstverlening aan onze inwoners te verbeteren (denk bijvoorbeeld aan een extra avondopenstelling). Wij zijn benieuwd naar de resultaten!

AED-dekking in de gemeente

In onze gemeente zijn er momenteel veel particulieren, ondernemers en verenigingen die een AED aanschaffen en deze publiek toegankelijk maken. Een mooi stukje burgerparticipatie. Samen met de PvdA zijn wij van mening dat deze initiatieven door de gemeente gefaciliteerd en gestimuleerd moeten worden. Mooi dat dit nu door ons voorstel terugkomt in de kadernota voor 2020. Alles voor een volledige AED-dekking in onze gemeente!

Bezoek aan jaarmarkten in het najaar

Het begint bijna een traditie te worden. Ook dit jaar zullen wij namelijk de jaarmarkten in Opheusden en Kesteren gaan bezoeken. Zet alvast de data 4 september in Kesteren en 23/24 oktober in Opheusden in uw agenda. Dan hopen wij u te spreken bij de kraam van de ChristenUnie. Wilt u een handje helpen? Graag, u kunt dit altijd melden bij één van onze bestuurs- of fractieleden. Alvast bedankt!

 

 

Interesse om u lokaal in te zetten voor de ChristenUnie?

Zowel nationaal als lokaal zijn er een hoop mensen die zich inzetten voor het werk van de ChristenUnie. Ook in Neder-Betuwe zetten wij ons als bestuur en fractie in om ons geloof een stem te geven! 

Wij zijn wel hard op zoek naar gemotiveerde mensen die lokaal het werk van de ChristenUnie willen ondersteunen. Onze relatief kleine fractie moet momenteel ontzettend veel werk verzetten en wij zouden versterking van de fractie dan ook erg toejuichen. Man of vrouw, jong of oud... iedereen is van harte welkom om na de zomervakantie kennis te maken!

We zoeken daarnaast ook nog naar iemand die ons bestuur wil komen versterken. Zoekt, denkt, bid u met ons mee?

Fijne en gezegende vakantieperiode!

Het bestuur en de fractie van de ChristenUnie Neder-Betuwe wenst iedereen ten slotte alvast een fijne en gezegende vakantieperiode toe!