Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken  

Nieuwsbrief december 2018

Een 'nieuwe' start....

Beste ChristenUnie-vrienden,

Als u deze eerste nieuwsbrief van de ChristenUnie Neder-Betuwe leest dan hebben we bijna het jaar 2018 achter ons liggen.

2018 was een gezegend jaar voor onze partij. Tijdens de verkiezingen in maart behaalden we 140 stemmen winst. Helaas was dit nog niet genoeg voor een 2e zetel, maar het toont wel aan dat we op de goede weg zijn. Als we deze trend door kunnen zetten ziet het er veelbelovend uit voor de volgende verkiezingen.


In dit jaar namen ook drie leden van onze fractie afscheid. Zij hebben zich vele jaren ingespannen voor de fractie en voor onze gemeente. Wij willen Martin, Leon en Johan daar hartelijk voor danken. We zijn gezegend dat de fractie met twee nieuwe leden inmiddels al weer bijna 'op sterkte' is.

Een 'nieuwe' start: wij willen in de toekomst graag zichtbaarder zijn voor u als lid. Dat is dan ook gelijk de reden waarom u deze nieuwsbrief ontvangt. Voortaan kunt u elk kwartaal een nieuwsbrief in de mail verwachten. Hierin willen we u op de hoogte houden van allerlei ontwikkelingen binnen de gemeente. Van belangrijke onderwerpen die in de gemeenteraad aan de orde komen en welk standpunt de ChristenUnie ten aanzien van deze onderwerpen inneemt. Maar ook lokaal partijnieuws kunt u straks in deze nieuwsbrief terugvinden.

De ChristenUnie wil niet alleen zichtbaarder zijn voor haar leden, maar ook voor anderen. Voortaan kunt u ons daarom op de jaarmarkten in Kesteren en Opheusden vinden. Een mogelijkheid voor u om ons aan te spreken. Laat ons weten, op welke manier dan ook, wat er leeft in de samenleving of met welke vragen u zit ten aanzien van het gemeentebeleid. Op deze manier kunnen we nog beter dan voorheen ook de stem van de kiezers laten horen in de gemeenteraad.

Begin 2019 gaan we ons als fractie bezinnen op de onderwerpen voor komend jaar. Welke onderwerpen verdienen in 2019 onze extra aandacht? Ook hieraan kunt u bijdragen. Op de jaarmarkten hebben we afgelopen jaar al veel vragen mogen noteren. Voor ons geldt: hoe meer hoe beter.

Terugkijkend naar 2018 mogen we zeggen dat het werk wat is verzet door de fractie, in de diverse vergaderingen en in de gemeenteraad gezegend is geweest. Voor uw stem op onze partij en het vertrouwen dat u daarmee aan ons geeft: hartelijk dank. 

Tot slot grote dank aan God. Het is mijn gebed dat wij dit mooie werk in onze gemeenteraad en in de diverse overlegstructuren van de gemeente mogen voortzetten. Dat we met Zijn zegen ook “Waardevol” voor onze gemeente en haar inwoners mogen zijn.

Hartelijke groet,

Kees van Hattum 
Fractievoorzitter ChristenUnie Neder-Betuwe

 

Ons nieuwe burgerraadslid stelt zich voor...

Donderdag 8 november werd ons nieuwe burgerraadslid Teun Vlastuin beëdigd. Wij zijn blij dat Teun onze fractie is komen versterken.

Wilt u meer weten over Teun en zijn achtergrond? Dat kan, op onze website stelt Teun zichzelf namelijk aan u voor.

Lees hier het verhaal van Teun

#Waardevol

De vraag 'Waar moet de ChristenUnie Neder-Betuwe volgens u meer aandacht aan besteden?' heeft op de jaarmarkten in Kesteren en Opheusden veel los gemaakt. Vele bezoekers namen de moeite om deze vraag voor ons te beantwoorden. Veel verschillende onderwerpen kwamen aanbod. Onderwerpen waar wij in de toekomst zeker iets mee kunnen.

Wij zijn dankbaar voor de ontzettend mooie jaarmarkten die er zijn geweest. De mooie gesprekken die er zijn gevoerd. De appels, peren, pepermunt, pennen, kaartjes, folders en kleurplaten die er zijn uitgedeeld en het grote bereik wat we hebben gehad. Het was ontzettend leuk (soms wat koud 😉) om het te mogen doen. Ja, u leest het goed, te mogen doen. Als fractie en bestuur van de ChristenUnie is het een eervolle taak om deel te nemen aan deze gideonsbende.

Heeft u ideeën voor de komende jaarmarkten? Of wilt u de ChristenUnie ook uitnodigen op uw evenement? Of hele andere ideeën? Wij horen het graag! 

 

Veranderde samenstelling bestuur

De ChristenUnie is een vereniging. Deze verenigingen worden geleid door een bestuur. Het bestuur van ChristenUnie Neder-Betuwe bestaat momenteel uit drie personen. Kortgeleden zijn de taken binnen het bestuur opnieuw verdeeld. Het secretariaat wordt nu gevoerd door Johan van Os. Rijk van Manen is penningmeester en Kees Schimmel vervult de rol van voorzitter. Vooral rond de verkiezingen is deze bezetting aan de kleine kant. We zoeken daarom nog naar iemand die ons bestuur wil komen versterken. Zoekt, denkt, bid u met ons mee?

Grote Digitaalstrijd

26 november deden Erna, Tim en Niels als 'Team CU' mee aan de grote DigiTaalStrijd Rivierenland! Deze leuke en leerzame avond werd uiteindelijk afgesloten met een eervolle derde plek.

Als ChristenUnie Neder-Betuwe vinden wij het terugdringen van laaggeletterdheid erg belangrijk. Vandaar dat wij dan ook erg blij waren met dit mooie en leuke initiatief, dat bijdraagt aan de bewustwording van dit grote probleem! 

Vooruitblik 2019

Het jaar 2018 ligt inmiddels alweer bijna achter ons en we kijken dan ook alvast met positieve zin uit naar het nieuwe jaar. Een jaar waarin veel plannen van het college gerealiseerd moeten gaan worden. Wij zijn blij met de flinke ambitie en plannen voor het komende jaar. Denk aan de investeringen in de verschillende dorpshuizen en het centrum van Kesteren en Ochten, de ondersteuning voor mantelzorgers en vrijwilligers en de uitwerking van de Klimaatnota. Zomaar een aantal onderwerpen waarvoor 2019 geldt als een jaar van de waarheid. In de ogen van de ChristenUnie is het na de woorden komend jaar tijd voor de daden. Wij zullen dit alles met belangstelling en kritisch volgen.

Daarnaast kunt u komend jaar ook weer het waardevolle geluid van de ChristenUnie horen. Wij zullen op onze eigen manier proberen het college waar nodig bij te sturen en onderwerpen aan de orde te stellen die waardevol zijn voor de inwoners van de gemeente Neder-Betuwe.

Ten slotte is 2019 ook het jaar van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Een belangrijke verkiezing, ook met het oog op de Eerste Kamer. Daarom zullen wij als fractie ook een steentje bij gaan dragen aan de verkiezingscampagne en leveren we daarnaast ook een kandidaat in de vorm van Niels van Dijken. Niels is kandidaat in de provincie Gelderland en hem treft u 20 maart 2019 aan op plek 17 van de lijst. Wij hopen die dag natuurlijk weer op uw steun te kunnen rekenen!

Gebedspunten

Gebed is waardevol! Daarom willen wij u vragen om onderstaande punten mee te nemen in uw gebed:

  • Dank God voor Zijn trouw en zorg in het achterliggende jaar. 
  • Bid de fractie wijsheid en de kracht van Gods Geest toe voor hun werk in de gemeenteraad. 
  • Bid voor het bestuur en hun zoektocht naar nieuwe bestuursleden. Ook willen wij in het bijzonder vragen onze voorzitter en zijn gezondheid in gebed op te dragen.
  • Bid voor de voorbereidingen van Europese Verkiezingen, Provinciale Staten en Waterschappen.
  • Bid voor hen die in de achterliggende periode getroffen zijn door brand of ander ongemak.

Heb jij een punt waarvoor gebeden kan/moet worden? Mail deze dan naar secretaris@neder-betuwe.christenunie.nl

Gezegende Kerstdagen en een waardevol 2019 toegewenst!

Het bestuur en de fractie van de ChristenUnie Neder-Betuwe wenst iedereen ten slotte alvast gezegende Kerstdagen en een waardevol 2019 toe!