Ons nieuwe burgerraadslid stelt zich voor...

Teun Vlastuin 2018zaterdag 08 december 2018 11:00

Ik ben Teun Vlastuin, 66 jaar en al 45 jaar getrouwd met Coby. We wonen nu al 40 jaar in Kesteren en hebben 2 getrouwde kinderen en inmiddels ook 5 kleinkinderen.

De oudste is al weer 9 jaar en de jongste bijna 3. Drie daarvan zijn geboren in Engeland. Reden waarom we regelmatig naar de overkant van de Noordzee trekken om ook een klein beetje mee te kunnen maken hoe ze daar opgroeien. De andere twee wonen in Ochten en hebben we meestal op de maandag over de vloer om op te passen. Meestal best wel gezellig!

In het dagelijks leven werk ik als adviseur/consultant op het gebied van IT. Ik adviseer bedrijven/organisaties bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen (bijvoorbeeld verkoop, inkoop, voorraad, productie, logistiek, service, administratie/boekhouding) en help hen vervolgens ook bij het selecteren van de juiste software als gereedschap om zo slim en efficiënt mogelijk te werken. Vanuit die rol kom ik bij allerlei bedrijven en organisaties over de vloer, meestal bij productiebedrijven en groothandelsbedrijven.

In mijn vrije tijd fiets en wandel ik graag en ik ‘doe ook nog wat’ aan orgelspelen in Zondagse erediensten.

Tot voorjaar vorig jaar was het enige wat ik wist van de politiek dat je af en toe moest gaan stemmen. Bij wijze van spreken dan. Maar toen werd ik door onze voorzitter van de ChristenUnie Neder-Betuwe gebeld of ik eens wilde nadenken om in de fractie van de CU het een en ander te gaan doen. Ik wou niet gelijk ‘nee’ zeggen en ben vorig jaar ben in het najaar mee gaan draaien in de fractie om te kijken en te beleven of het wat voor mij zou zijn.

Wel, aldoende leert men en inmiddels heb ik een jaar mee gelopen in de fractievergaderingen en veel opgestoken van de 3 fractieleden die inmiddels na de gemeenteraadsverkiezingen zijn afgezwaaid.  En natuurlijk ook van de andere (huidige) fractieleden!

De fractie heb ik inmiddels leren kennen als een enthousiast team dat idealisme verbindt met realisme. Dus heb ik besloten om ‘te blijven’ en ben ik op 4 november beëdigd als burgerraadslid voor de ChristenUnie. Burgerraadsleden mogen net als de gewone raadsleden vragen stellen tijdens beeldvormende avonden van de gemeenteraad. Dus kan ik daar ook af en toe mijn stem laten horen…..

 Binnen de fractie zal ik mij gaan richten op de thema’s:

  • Ruimtelijke ordening
  • Infrastructuur
  • Omgevingswet
  • Lokale economie
  • Agribusiness
  • Recreatie en toerisme
Labels

« Terug

Reacties op 'Ons nieuwe burgerraadslid stelt zich voor...'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.