Omzien naar elkaar...

ouderen+mantelzorg.jpgdonderdag 26 maart 2020 16:33

Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Ook in onze gemeente. Het normale leven is bijna tot stilstand gekomen. Scholen, restaurants, sportclubs en kerken zijn dicht. En tot hoe lang zal dit nog duren?

Veel inwoners maken zich grote zorgen om de gezondheid van hun naasten en om de eenzaamheid van hen die we niet meer kunnen bezoeken. Ik denk hierbij in het bijzonder aan de ouderen in verzorgingshuizen of hen die alleen thuis zijn. Ook zijn er zorgen vanwege het werk en de economie. Veel bedrijven zijn gesloten en anderen zien hun omzet en inkomsten ernstig dalen. Een recessie ligt op de loer.

Ook zijn er beroepen waar keihard gewerkt wordt. Denk aan de zorg en de ziekenhuizen. Met gevaar voor besmetting zetten verzorgers, verplegers en artsen zich in om zieken en hulpbehoevenden te helpen. Bewonderenswaardig!

Ook het politieke leven ligt zo goed als stil. In onze gemeente zijn vergaderingen bijna allemaal afgezegd. Er wordt gekeken hoe de gemeenteraad toch noodzakelijke besluiten kan nemen in deze tijd. Voor het college van B&W is het ook een bijzondere situatie. Het volgen en opvolgen van alle maatregelen van het kabinet en het nemen van praktische besluiten ter bescherming van onze inwoners vraagt om veel wijsheid.  

Juist nu is het belangrijk dat we de richtlijnen nauwgezet opvolgen. Bescherm uzelf en uw naasten voor besmetting met dit virus. Zie naar elkaar om en zoek naar mogelijkheden om met de eenzamen en ouderen in contact te blijven. Gelukkig zien we hiervoor ook in onze gemeente al veel goede en mooie initiatieven. Blijf dit vooral doen!

Een collega raadslid mailde het volgende: “Voor mij geldt:  Ik vertrouw op Hem die vrede geeft”. Een mooie persoonlijke belijdenis die ik graag zou willen onderschrijven. Bidt tot Hem die vrede geeft, Bidt voor hen die ziek zijn en voor hun naasten. Bidt voor onze bestuurders, het kabinet maar ook de bestuurders provinciaal en bij de gemeenten. Bidt voor onze burgemeester en wethouders.

Tot slot, wens ik U allen gezondheid, wijsheid en vertrouwen toe.

Kees van Hattum
Fractievoorzitter ChristenUnie Neder-Betuwe

Labels

« Terug

Reacties op 'Omzien naar elkaar...'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.