Raadsvergadering 03-07-2018

donderdag 05 juli 2018 08:56

Gisteravond was alweer de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Deze raadsvergadering stond met name in het teken van de jaarstukken 2017, de eerste bestuursrapportage 2018 en de nieuwe kadernota voor 2019.

Naast deze belangrijke stukken stonden er ook een aantal hamerstukken op de agenda. Als ChristenUnie Neder-Betuwe zijn wij blij dat belangrijke zaken nu zijn vastgesteld en uitgevoerd kunnen worden, zoals de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), de vergoeding voor het achterstallig onderhoud van de Hervormde School in Opheusden en een nieuwe verordening voor de tegemoetkoming van chronisch zieken en gehandicapten.

Wat betreft de jaarstukken, BERAP en kadernota hebben wij het college en de ambtelijke organisatie bedankt voor het werk dat zij verzet hebben. Wij zijn blij met de goedkeurende accountantsverklaring voor de jaarstukken en de ambities die het college toont in de kadernota. Deze kadernota investeert weer in de gemeenschap en dat is mooi! Investeren in leefbaarheid, in de toekomst van onze gemeenschap en ook in burgerparticipatie is erg belangrijk! 

Wij kijken erg uit naar de uitvoering van de Klimaatnota en zien hier in het kader van ons rentmeesterschap ook prioriteit in. Daarnaast verwachten wij een proactieve houding van het college om snel tot een oplossing te komen voor het probleem rondom de huisvesting van arbeidsmigranten in onze gemeente. Ten slotte kan de extra ondersteuning voor vrijwilligers en mantelzorgers en het nieuwe accommodatiebeleid voor Dodewaard in onze ogen niet vroeg genoeg geregeld worden.

Wij zien alle concrete plannen van het college graag tegemoeten zullen deze met een kritische doch constructieve blik bekijken.

Labels

« Terug

Reacties op 'Raadsvergadering 03-07-2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.