Algemene beschouwingen 2019 ChristenUnie Neder-Betuwe

Logo ChristenUnie Neder-Betuwe (2).pngdinsdag 06 november 2018 20:50

#Waardevol
Met deze boodschap stond de ChristenUnie dit jaar op de jaarmarkten in Kesteren en Opheusden. Wij spraken daar veel inwoners; sommigen kritisch of boos, maar gelukkig ook velen die tevreden zijn met onze gemeente

“Waardevol” is het dat steeds meer inwoners samen met de gemeente willen investeren in de leefbaarheid van de verschillende dorpen. Veel inwoners doen vrijwilligerswerk, zijn betrokken bij verenigingen of andere organisaties. Er zijn veel inwoners die de Bijbelse opdracht “zie om naar je naaste” ook daadwerkelijk in de praktijk brengen. De ChristenUnie steunt dit van harte en wil ook in het beleid van de gemeente hier blijvend aandacht voor vragen.  

Een nieuwe periode
Een nieuwe periode, een nieuwe coalitie met een nieuw coalitieprogramma. Deze begroting is de eerste volledige begroting van deze nieuwe coalitie. Een begroting ook met een flinke ambitie en veel beleidsvoornemens. Het gaat financieel goed met onze gemeente. De ChristenUnie is blij met een flink pakket aan investeringen die dit nieuwe college doet.

Verkiezingsprogramma ChristenUnie
In het verkiezingsprogramma met de titel: “Waardevol Neder-Betuwe”, gaat het niet in de eerste plaats om politieke onderwerpen, maar om mensen. Zoals Jezus er was voor de mensen om hem heen, zonder onderscheid, willen wij er zijn voor onze inwoners. De samenleving is sterk als we  dingen samen doen. En dat geldt ook voor het samen optrekken van overheid, bedrijfsleven en  inwoners.

Uitgangspunten
De ChristenUnie wil haar opmerkingen over de begroting 2019 maken aan de hand van de volgende uitgangspunten:

  1. Zorg voor elkaar
  2. Een leefbare en duurzame toekomst voor onze dorpen
  3. Een veilige en gezonde samenleving
  4. Een gezonde en dynamische lokale economie

Deze punten zijn in de algemene beschouwingen verder uitgebreidt. Onze algemene beschouwingen zijn hieronder te vinden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Algemene beschouwingen ChristenUnie Neder-Betuwe 2019.pdf634,2 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug

Reacties op 'Algemene beschouwingen 2019 ChristenUnie Neder-Betuwe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.