Grond naar Tiel

medel azaterdag 19 januari 2013 15:29

 "Geen schop grond naar Tiel" , dat was de mening in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Echteld.
Hoe anders kan het gaan. Het eerste gedeelte van Medel werd gelijk met de herindeling Tiels grongebied.
Over het tweede gedeelte t.b.v. Medel 2 is j.l. dinsdag en woensdag beslist. De raden van Neder-Betuwe (dinsdag) en de raad van Tiel (woensdag) stemden in met de voorwaarden om de grond over te dragen c.q. in gebruik te gaan nemen.

Wat ging hieraan vooraf?
De ontwikkeling van Medel 1 liep op zich behoorlijk goed en in 2007 heeft de raad besloten Medel 1a en 2 verder te willen ontwikkelen.
In de raadsvergadering in juni 2007 is dat besluit genomen met alleen de stem van de ChristenUnie tegen.
Omdat in een gesprek over Medel werd aangegeven dat er sprake was van stevige  concurentie tussen bedrijventerreinen in de verschillende gemeenten in de regio. Wij waren van mening dat je geen boeren van hun land stuurt en natuur kapot maakt om met anderen in de concurentieslag te gaan.

De onwikkelingen na dit besluit en de kille verhouding tussen de beide deelnemende gemeente heeft in Neder-Betuwe menigmaal geleid tot de verzuchting "hadden wij maar het ChristenUnie standpunt gevolgd".

Nu is het dan zover, Medel kan worden uitgebreid. In de raadsvergadering heb ik de wens uitgesproken dat e.e.a. nu in goede haronie en samenwerking mag gebeuren. 

Labels

« Terug

Reacties op 'Grond naar Tiel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.