Bezoek Staten Fractie

webvrijdag 08 februari 2013 15:45

30 januari j.l. ontvingen Martin Schuurman, Martin van Veen en Cees Boer de complete fractie van de Provinciale Staten van de ChristenUnie van Gelderland in het gemeentehuis te Opheusden voor een werkbezoek.
Hieronder vindt u een verslag van dit bezoek.

Statenfractie ChristenUnie op bezoek in Biezenburg gemeente Nederbetuwe

 Woensdag bracht  de Gelderse Statenfractie van de ChristenUnie een werkbezoek aan de gemeente Nederbetuwe. Wethouder Martin Schuurman en fractievoorzitter Martin van Veen hadden de provinciale ChristenUnie politici uitgenodigd om nader kennis te maken met de gemeente in het Rivierengebied en het vernieuwde Gemeentehuis. Twee van de  belangrijkste onderwerpen die aan de orde gekomen kwamen waren  De Beijer en de Biezenburg. Voor verplaatsing van De Beier is een goede ontsluiting erg belangrijk, een harde voorwaarde die de ChristenUnie Statenfractie al vanaf het begin heeft gesteld. Ten aanzien van de Biezenburg heeft de fractie met eigen ogen kunnen aanschouwen  hoe het gebied er nu uit ziet en wat de plannen tot gevolg kunnen hebben voor het gebied en de drukte op de vaarwegen.. Het zal een lastige afweging worden tussen economie en ecologie, maar ook een afweging in het kader van veiligheid op het water, aldus fractievoorzitter Pieter Plug, en daarmee zullen we de kansen voor ontwikkeling en werkgelegenheid zeker ook niet uit het oog verliezen. .

 Ten aanzien van verplaatsing van De Beijer naar Dodewaard heeft de ChristenUnie van begin af aan al heel duidelijk gemaakt dat de provinciale fractie in het kader van Ruimte voor de Rivier graag wil meewerken aan verplaatsing, maar alleen als er een goede verkeerskundige oplossing komt voor het vrachtverkeer. Met andere woorden, alleen als er een nieuwe rondweg komt zodat het dagelijks vele vrachtverkeer niet  door het centrum van Dodewaard hoeft te rijden.

Daarna kwam de Biezenburg aan de orde. Zowel de regio als de provincie hebben een locatievoorkeur voor  een overslagplaats aan het Amsterdams Rijnkanaal, vlak bij de monding bij de Rijn daar een strategische plaats om het te ontwikkelen tot een logistieke hotspot van internationaal formaat.

De ChristenUnie politici gingen ook ter plaatse kijken. Ze maakten daar kennis met een aantal bewoners die hun woongebied bedreigd zien door de plannen.  Het laatste woord over de locatiekeus is nog lang niet gezegd maar als ChristenUnie hebben we deze ontwikkeling nu goed op ons netvlies staan en dat is belangrijk als op termijn besluitvorming gaat plaats vinden binnen Provinciale Staten aldus fractievoorzitter Pieter Plug

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
web514,8 kBimage/jpegdownload
Labels

« Terug

Reacties op 'Bezoek Staten Fractie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.