Slogan

Nieuwe bezuinigingendonderdag 29 maart 2012 16:52

Geloven Durven Doen

Enige tijd geleden lanceerde Arie Slob het nieuwe ChristenUnie motto. Hieronder geef ik weer wat hij daarover heeft gezegd.

In elk tijdperk krijgt datgene wat de ChristenUnie beweegt woorden in ons verkiezingsprogramma en een leus, een slogan die de kern probeert te raken van de wijze waarop wij ons in dit tijdperk positioneren. Voor dit jaar is dat "Geloven Durven, Doen".

 Wij geloven in en zien onszelf als volgelingen van Jezus Christus. Wij geloven dat Hij van ons vraagt dat wij ons inzetten voor het welzijn van alle mensen in onze samenleving en voor een goed beheer van de schepping. Daarom zijn wij politiek actief.

Omdat wij geloven durven wij ons uit te spreken. We zijn ervan overtuigd dat dit spreken in de politiek vandaag nog net zo actueel is als in de dagen van bijvoorbeeld de profeet Micha. Het brengt de samenleving verder en het is onze plicht.

In ons geloof vinden wij de moed om te spreken en de kracht om in actie te komen! Niet alleen praten maar ook doen. Samen met al die anderen in de samenleving, die zich vanuit hun christelijke overtuiging geroepen weten dienstbaar te zijn aan de samenleving.Wij herkennen daarbij VIER SPEERPUNTEN die in onze politieke profilering onze bijzondere aandacht vragen.

 

WIJ GELOVEN IN ZORG VOOR ELKAAR.

WIJ WERKEN AAN EEN DUURZAME ECONOMIE

WIJ KOMEN OP VOOR GELOOFS- EN GEWETENSBEZWAARDEN

WIJ KIEZEN VOOR JEUGD, GEZIN.EN ONDERWIJS.

 

ChristenUInie, geloven, durven. doen

Labels

« Terug

Reacties op 'Slogan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.