Voorjaarsvergadering ChristenUnie Neder-Betuwe

dinsdag 03 april 2012 14:32

Maandag 2 april werd in de Vicary in Ochten de voorjaarsvergadering van de Locale ChristenUnie gehouden.
Voorafgaand aan het openbare gedeelte werden de formele verenigingszaken afgehandeld.

Voorzitter Kees Schimmel en secretaris Rijk van Manen waren aftredend en herkiesbaar en hebben opnieuw hun functie aanvaard. Helaas heeft om gezondheidsredenen onze penningmeester Henk v.d. Berg zijn functie moeten neerleggen. Henk heeft vele jaren de kas van onze vereniging zorgvuldig beheerd. Veel dank daarvoor.

Na de pauze heeft wethouder Schuurman ons, aan de hand van het CU verkiezingsprogramma en het coalitieprogramma, bijgepraat over de stand van zaken in de gemeente. Ondanks de moeilijke financiële positie is er veel vaan de plannen gerealiseerd of worden nog voorbereid.

 Wethouder Vincent van Neerbos heeft ons vervolgens verteld wat de uitgangspunten zijn van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) en de manier waarop dat in Neder-Betuwe vorm wordt gegeven. Het uitgangspunt van de WMO is "IEDEREEN DOET MEE".

De grote verandering is dat er veel meer gekeken gaat worden wat mensen zelf nog kunnen (met eventueel behulp van familie of mensen uit de omgeving). Het vanzelfsprekende recht op een vorm van hulp wordt omgezet naar een voorziening waarbij gekeken wordt wat door mensen zelf nog kan worden opgelost en waar echt hulp noodzakelijk is.

De uitgangspunten waarop het sociale beleid van de gemeente is gebaseerd zijn:

 Samenwerken en verbinden

Zelfredzaamheid en participeren

Preventief en snel.

 ChristenUnie standpunten vindt u in ons verkieizingsprogramma

Reageren? mail  mjvanveen@neder-betuwe.christenunie.nl

03-04-12 Martin van Veen

Labels

« Terug

Reacties op 'Voorjaarsvergadering ChristenUnie Neder-Betuwe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.