gemeenteraad

vrijdag 14 september 2012 12:50

13 september vond in de Vicary in Ochten de laatste raadsvergadering buiten het gemeente huis plaats. Wij hopen de volgende vergadering te kunnen houden in de nieuwe raadszaal in Opheusden.
De voorzitter bedankte de beheerders van de Vicary voor de goede zorgen in de afgelopen jaren.

Er waren twee belangrijke bespreekstukken t.w.:  het groenbeheerplan en de gewijzigde begroting van Presikhaaf Bedrijven.

Groenbeheerplan:
Nadat tijdens de kerntakendiscussie is besloten op  het onderhoudsniveau van het openbaar groen te bezuinigen is er een zichtbare achteruit van de kwaliteit geconstateerd en neemt het aantal klachten toe. Om toch op een aanvaardbaar niveau te komen  diende Martin van Veen  namens de ChristenUnie,  SGP en het CDA een motie in, waarin het college werd verzocht particulieren en bedrijfsleven te betrekken bij het onderhoud van het openbare groen in de gemeente.
In b.v. de gemeente Renkum is hiermee een prima resultaat behaald, zowel financieel als kwalitatief.
Deze motie is met algemene stemmen aangenomen!

Presikhaaf Bedrijven:
In de voormalige gemeenten Kesteren en Echteld waren de WSW cliënten ondergebracht bij Lander in Tiel. In de voormalige gemeente Dodewaard was dat bij Presikhaaf Bedrijven in Arnhem.
Er werken nu nog 19 personen bij de Presikhaaf Bedrijven.
Om diverse redenen heeft  Presikhaaf Bedrijven een fors tekort op de begroting waardoor de gemeente ruim een ton extra in de kas moet storten(verplicht in het kader van de wet gemeenschappelijke regelingen) Wethouder van Neerbos  gaat bekijken  of er oplossing voor de toekomst voor onze gemeente kan worden gevonden.

 Als laatste stond op de agenda het invullen van de puzzel van het nieuwe gemeentehuis. Bij de start van de bouw is een plaat gemaakt met daarop het nieuwe gemeentehuis. Bij elke grote stap in het bouwproces konden daarop puzzelstukjes worden ingelegd. Tijdens de laatste vergadering “buiten” is de puzzel door gemeenteraadsleden, wethouders en afgevaardigden van de ambtelijke organisatie op één stukje na compleet  gemaakt. DV vrijdag a.s. zal het laatste stukje bij de opening worden ingevuld.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geen resultaten gevonden
Labels

« Terug

Reacties op 'gemeenteraad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.